Mleko

Gulmlek mleko proizvodi se od sirovog mleka sa vojvođanskih pašnjaka sa najmanje 3.2 % mlečne masti, pasterizovano, pakovano u foliju zapremine 1 litar.

Jogurt

Naš jogurt je prijatnog, blago kiselkastog ukusa, dobijen od pasterizovanog mleka sa najmanje 3.4 % mlečne masti. Svojim ukusom podseća na stare jogurte, bogate i guste teksture.

Kisela pavlaka

Kisela pavlaka je homogenizovana sa minimum 20 % mlečne masti. Blago kiselog i veoma prijatnog ukusa u prepoznatljivoj Gulmlek ambalaži.

Kiselo mleko

Kiselo mleko se proizvodi od pasterizovanog mleka prijatno kiselog ukusa. Predstavlja adekvatnu hranljivu zamenu jogurtu u vrelim letnjim danima. Pakovanje 0.2 litra sa 3.2 % mlečne masti. 

Slatka pavlaka

Jedan od proizvoda po kome je naša mlekara omiljena među Somborcima i Somborkama. Proizvodimo je izdvajanjem mlečne masti iz mleka i ona sadrži preko 36% mlečne masti.

Staparski sitni sir

Staparski sitni sir poznat i kao švapski sir, predstavlja vrstu posnog sira od obranog mleka. Koristi se u pekarskoj industriji za izradu pita i bureka, ali je omiljen i za domaće specijalitete.

Kačkavalj

Nadaleko poznati sir zlatno žute boje bez kore, slankastog i prijatnog ukusa, bez šupljika na preseku. Nezamenjiv je kao deo predjela i spada pod tvrde sireve visokog kvaliteta. Pakovanje: mali kotur od 0.5 kg i veliki pravougaoni od 2.5 kg. 

Trapist

Slamnasto žute boje sa korom i karakterističnim šupljinama u samom sirnom testu, prijatnog ukusa koji podseća na badem ili orah.Koristi se gotovo svakodnevno u raznim oblicima. Savršen za topljenje.

Beli sir

Sir bele boje, prijatne arome, sa blago kiselim i slanim ukusom. Ukusom podseća na grčku fetu i predstavlja izuzetno dobar spoj za konzumiranje uz masline i vino. Pakovanje je od 0.5 kilograma.

Šajt

Mlad neslani sir bele boje i blagog ukusa koji baš zbog ovih svojih karakteristika predstavlja omiljeni sir među decom koja nisu naviknuta na jake ukuse. Spada u grupu podlivanih sireva, koji vremenom sami sazrevaju iIi menjaju ukus, od blažeg ka oštrijem i jačem. 

Mocarela

Polutvrdi sir koji se dobija od parenog testa tipa Pasta Filata, bele boje. Čuva se i drži u vodi. Izrada pica, sendviča, raznih vrsta paste ne može se zamisliti bez ovog sira blagog I nenametljivog, a opet nezamenljivog ukusa.

Dimljeni kačkavalj

U želji da ugodimo svim potrebama naših vernih potrošača, na tržište smo izbacili i dimljeni kačkavalj. Napravljen od mleka sa visokim postotkom mlečne masti ovaj kačkavalj možete naći sa dodatkom susama, bosiljka, aleve paprike ili jednostavno-samo dimljen.

Kajmak

Proizvod dobijen odvajanjem gornjeg sloja (skorupa) kuvanog i ohlađenog mleka. Kvalitetne strukture, bogatog I jedinstvenog ukusa koji je specifičan i neuporediv sa bilo kojim drugim sirnim namazom.

Maslac

Domaći maslac iz Gulmleka pravi se od izdvajanjem mlečne masti od najkvalitetnijeg mleka. Ovaj maslac daje poseban ukus i strukturu domaćim poslasticama.

Sir u kačici

O ovom siru ispredale su se razne priče-od onih koje su malo proverive i donekle smešne do onih koje su zaista vredne pomena i divljenja. Saznajte više o ovom jedinstvenom siru.

Prirodno

Svi naši proizvodi napravljeni su od najkvalitetnijeg mleka sa farmi u blizini mlekare. Najdalja farma sa koje nam stiže mleko udaljena je manje od 15km.

Tradicija

Zadržali smo tradicionalni proces proizvodnje koji garantuje kvalitet i nezaboravan ukus koji će starije podsetiti na prošlost, a deca voleti.