Lemi ne pije mleko

Frontmen benda Motorhed Lemi Kilmister (1945 – 2015) je bio sinonim za rok zvezdu i ne baš tako zdrave životne stilove. Njegova fenomenalna energija, imidž, način izražavanja, i muzika koju je svirao doneli su mu status kultne rok ikone i milione poklonika širom sveta. Kakve sad on ima vezesa mlekom?

Finski gigant Valio koji je najveći proizvođaš mleka i mlečnih proizvoda u ovoj zemlji sa čak 85% učešća u proizvodnji mleka snimao je reklamu sa Lemijem neposredno pred njegovu smrt.

Reklama je trebalo da bude rimejk njihove legendarne reklame iz 1990. godine sa rečenicom „Ja ne pijem mleko. I nikada nisam“. U odjavnoj špici je komentar „Da, to je primetno“ i savet da treba piti mleko.

Petnaest godina kasnije mlekara i marketinška agencija Hasan & Partners želeli su Lemija u rimejku ove reklame. Njegova pojava dala je reklami novi život. Nažalost, Lemi je mesec po snimanju reklame preminuo. Mlekara Valio i agencija su odlučile da izmene reklamu, isoriste Lemijevu improvizaciju i posvete je njemu i njegovom slavljenju života.

Reklama se završava rečima „Podižemo čaše za tebe“ a sledi i test u kome mu odaju počast. Mlekara je čak i stranicu svoj sajta posvetila ovoj legendi. Mlekara je saopštila da su bili slomljeni vestima o njegovoj smrti, ali da su počastovani što su radili sa njim, Veruju da su u ovoj reklami prikazali suštinu njegovoog originalnog i živog duha.

Po snimanju reklame sedamdesetogodišnji Lemi je održao sjajan koncert u Finskoj sa svojim Motorhedom. Ova jednostavna a dirljiva reklama ostaće zauvek svodčanstvo o jednom živopisnom čoveku koji nas je napustio. Iako nije bio poznat po zdravim životnim stilovima, Lemi nam je ostavio ovu reklamu da nas podseća da treba da pijemo mleko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *